Azaroan, urtero bezala, El Correok antolatutako elkarte gastronomikoen lehiaketa hasi da, Arabako hamabost elkarteren sukaldaritza-esperientziaren berri emango duena.
Gizarte horiek beren jakintza eta esperientzia erakutsiko dute tokiko produktuekin egindako errezeta tradizionalen bidez.
Epaimahaikideak harrituta uzten saiatuko dira, beren gustu zorrotzerako platerak prestatuz.
Lehen platererako, Garlanek garbantzuak ekarriko ditu, eta horiek osagai nagusia izan beharko dute.
“Bacalao Giraldo” izango da lehiaketa honetako Arabako produktuen menua osatuko duen beste babeslea.
Edizio honetan parte hartuko duten elkarteak honako hauek dira: Kakiturri, Errementeri ElkarteaAzkenean, Eskola Zaharra, Gaupatxa, Burduntzi, Bustinzuri, Gaztedi, Gatzalde, Amairu Bat, Zapardiel, Ametza, Artesilla, Txipristin elkartea, Zabaldeguia eta La Globa
Zorionez, lehiaketa honetan prestatuko diren errezeta guztiak esteka honetan eskuragarri egongo dira.